Това стана възможно благодарение реализирането на съвместна инициатива на  Окръжен

...
Това стана възможно благодарение реализирането на съвместна инициатива на  Окръжен
Коментари Харесай

39 граждански дела разгледа ВОС за ден чрез on-line платформа


Това стана допустимо посредством реализирането на взаимна самодейност на  Окръжен съд и Адвокатска гилдия – Варна за основаване на on-line платформа и съоръжение на особено помещение в колегията, от което да се прави отдалечена връзка със съда. Монтираната техника там разрешава делата да бъдат разглеждане отдалечено, като единственото изискване е юристите авансово да са показали, че избират този вид пред присъствения в правосъдната зала. Първоначално този прийом беше тестван още при започване на април, когато по този метод бяха извършени и първите правосъдни съвещания през изключителното пололжение. Инициативата, като се изключи че икономисва време е и оптимално щадяща от позиция на рискови контакти.  

Всички отдалечено прегледани правосъдни производства през днешния ден бяха въззивни. Те са формирани след подадени тъжби от страна на Енерго-Про Продажби АД против решения на Районен съд – Варна в интерес на цивилен ищци, подали искове за недължими сметки за ток.   

 Идеята на управлението на Окръжен съд – Варна е практиката за осъществяване на съвещания посредством способите на видеоконферентната връзка да се разшири в границите на процесуалните благоприятни условия предоставени от настоящите съдопроизводствени правила.

 

От 14.05.2020г. Окръжен съд възобнови разглеждането на всички типове цивилен, търговски и наказателни каузи. Освен с Адвокатска гилдия – Варна са подхванати редица начинания за отдалечено разглеждане на каузи и с други институции в града.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР